28 Temmuz 2024

Altı Çizili Kitap Cümleleri - 51



Kendimi öyle çok anlattım ki sonunda varlığım tükendi, mürekkep niyetine ruhumu kullandım.
-Fernando Pessoa-


Dünyanın bu delirmiş çağı da, bu alçalmış, bu obur, bu bencil çağı da geçecek ama ne zaman geçecek?
-Yaşar Kemal-



Gücünüzü zeka sanıyorsunuz,
Şiddetinizi ahlak,
Cehaletinizi büyüklük.
-Şükrü Erbaş-



Pek çok kez parmağımla kendi yaramı deştim, size daha fazla inanmak ve sizi daha fazla tanımak için.
-Halil Cibran-



Ben ondan mı öğrendim, uzun uzun, açık açık susmayı? Yoksa o mu benden öğrendi? Yoksa her
birimiz kendimiz mi keşfettik?
-Friedrich Nietzsche-


Yanlış görevlerde bulunan insanlar, sosyal sistem hakkında tehlikeli düşünceler besleme ve mutsuzluklarını başkalarına bulaştırma eğilimi gösterirler.
-Aldous Huxley-


Tüm sustukların. Tüm kendine sakladıkların. Tüm anlatmak isteyip anlatamadıkların. Tüm anlatacakların. Tüm anlatmak isteyip vakit bulamadıkların. Tüm anlatmak isteyip sözcük bulamadıkların. Tüm çabaların. Boş, yankısız.
-Ferit Edgü-


İnsanın ya kendinden kaçmak ya da kendini bulmak için okuduğunu söylerler. Ben ikisi arasında pek bir fark göremiyorum. Kaçarken kendimizi buluruz. Bulunduğumuz yerde değil, gitmek istediğimiz yerdeyizdir. Sylvia Plath' in ünlü sorusu gibi, " Yok mu zihinden bir çıkış yolu?"
-
Matt Haig-


Herkes geçecek bu hayattan,
Ama gülerek,
Ama severek,
Ama acı çekerek...
Ama herkes geçecek bir şekilde...
Geçerken bıraktıklarınız kalacak sizden geriye .
Güzel şeyler bırakın ...
-Oruç Aruoba-



Harese nedir , bilir misin oğlum? Harese şudur evladım. Develere çöl gemileri derler bilirsin, bu mübarek hayvan üç hafta yemeden içmeden, aç susuz çölde yürür de yürür; o kadar dayanıklıdır yani. Ama bunların çölde çok sevdikleri bir diken vardır. Gördükleri yerde o dikeni koparır ciğnemeye başlarlar. Keskin diken devenin ağzında yaralar açar, o yaralardan kan akmaya başlar. Tuzlu kanın tadı dikeninkiyle karışınca bu, devenin daha çok hoşuna gider. Böylece yedikçe kanar, kanadıkça yer, bir türlü kendi kanına doyamaz ve engel olunmazsa kan kaybından ölür deve. Bunun adı haresedir.
-Zülfü Livaneli-



Susun! Çünkü bana söyleyeceğiniz her şeyi ya daha önce birileri söyledi ya da bir yerlerde okudum. Nasihat kafa karışık­lığına iyi gelir; merhamet acıya, şefkat öfkeye ... Ve ben o kadar çok şey görüp geçirdim ki, ne nasihate ihtiyacım var artık ne merhamete ne de şefkate. Çünkü tahammülüm kalmadı artık. Çünkü hiçbiri gerçek değil. Gerçek olan tek bir şey var; Şu an burada olmak zorunda olduğum için olmak istediğim yerde olamıyorum ve bir gün burada olmak zorunda kalmadığımda olmak istediğim yerde olacağım. Bedenimle ya da ruhumla. Bil­miyorum. Bir gün olacak ama bu. Anlayabiliyorsanız bunu içi­nizden anlayın. Anlamıyorsanız da, susun ...
-Ali Lidar-





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder