22 Aralık 2023

Dizi / Film Önerileri - 2

 Üç yıldır hiç öneride bulunmadığımı fark ettim. Son yıllar da çok dizi film izleyemesem de aklıma gelenleri ekledim. Bazıları keşke bitmeseydi deyip tekrar izlediğim diziler. Tanıdıklarım genel de benim izlediklerimi sıkıcı buluyor, çok yavaş diye ama bakalım belki aklınızı çelebilir. Bu arada Sanat Filmi sevdiğim doğrudur. :)

NORMAL PEOPLE
Sally Rooney'nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanan dizi, İrlanda'nın küçük bir kasabasında yaşayan Marianne ve Connell'in arasındaki karmaşık ilişkiyi takip ediyor. Başrollerinde Daisy Edgar-Jones ve Paul Mescal'ın yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda "Room" filminin yönetmeni Lenny Abrahamson görev yapıyor.

Bu diziyi çok sevmekle birlikte hep neden dedim, neden hep insan bardağın boş yanını görür neden oluru olmaz yapar. Neden insan en mutlu olduğu zamandan yerden kişiden bile kaçma isteği duyar.
Marianne karakterine benzer birini tanımıştım, onu hatırlattı bana çokça. Keşke devamı gelse.
Platform: BLU Tv






THE END OF THE F***İNG WORLD
Charles Forsman'ın çizgi romanından uyarlanan bir kara komedi. Sorunlu bir ergenlik geçiren iki gencin, sıkıcı hayatlarından kurtulup, kendi özgür yaşamlarını kurma çabalarını konu alıyor.

Annesi gözünün önünde intihar eden yeni yetme bir psikopatla hatta sosyopatta diyebiliriz. Asi uyumsuz bir başbelasının kara mizahı. Öldüreceğim diye fırsat kollarken onun için ölmeyi göze almak, ah hayat..
Platform: Netflix





ABSENTİA
Bir seri katilin peşinden giderken iz bırakmadan kaybolan bir FBI ajanını konu alıyor. Altı yıl sonra ormandaki bir kulübede ölmek üzereyken ve geçmiş yıllara dair hafızası gitmiş hâlde bulunur. Eve döndüğünde, kocasının tekrar evlendiğini ve oğlunu başka bir kadının yetiştirdiğini, adının birkaç cinayete karıştığını öğrenir.

Castle dizisinden tanıdığımız Stana Katic'in başrolünü oynadığı ve (bence) oyunculukta en üst seviyeye ulaştığı 3 sezonluk bir dizi. Gerilim gizem, kasvetin bol olduğu. Bazı mantık hatalarını da barındıran ağır ilerleyen ama kendini izlettiren bir dizi. Seveni de çok sevmeyeni de. Ben severek izledim.
Platform: Amazon Prime






2:37
Altı liseli genç, her zamanki günlük rutinleri içinde yeni bir güne daha başlamışlardır. Bugunü diğerlerinden farklı kılan tek olay, saat 2:37'de hepsinin hayatını sarsacak önemli bir olayın gerçekleşecek olmasıdır.Aynı zaman dilimi içerisinde bu altı gencin de hayatlarına girmeye başladıkça, teker teker bütün gizleri ile yüzleşmeye başlarız. Ama bu gizlerin altından ortaya çıkacakların her biri birbirinden sarsıcıdır.

Finaliyle oldukça sarsan ve üzen 2006 yapımı bir Festival filmidir.





MİLLON YEN WOMEN
Manga uyarlaması olan oniki bölümlük Japon dizisi. Güzel ve gizemli beş kadın, tuhaf ev işlerini yerine getirmesi karşılığında düzenli bir aylık ödedikleri başarısız roman yazarı Shin ile aynı evde yaşamaya başlar.
Gizemli bir davetiye üzerine başarısız bir yazarın evine 5 kadın taşınır. Kadınlar adama aylık kişi başı 1 milyon yen kira ödeyecek ve bunun karşılığında adam onlarla ilgilenecek, fakat odalarına girmeyecek ve kesinlikle hiç birşey hakkında soru sormayacaktır. Akşam yemeklerinin birlikte yenmesi de zorunludur.
Platform: Netflix





EUPHORİA
Yönetmen koltuğunda Augustine Frizzell'in oturduğu aynı isimli İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria'da 17 yaşındaki Rue'nun hikayesi anlatılıyor.. Zendaya'nın hayat verdiği Rue'nun anlattığı hikayeler; seks, kimlik arayışı, travma, sosyal medya, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor.
17 yaşındaki rehabilitasyondan yeni çıkmış bir uyuşturucu bağımlısı olan Rue karakterinin etrafında dönen hikayede. Kimlik aidiyet arayışın da olan transseksüel Jules. Öfke sorunuyla cinsel güvensizliklerini saklamaya çalışan Nate dizinin ana karakterleri.
İnsanların asıl tramvaları kendi aileleridir sözünü özetleyen bir dizi.
Platform: Amazon Prime





BEN SENİN BİLDİĞİN ERKEKLERDEN DEĞİLİM

Utanmaz bir şovenist, kadınların egemen olduğu bir dünyada uyanıp, güçlü bir kadın yazarla karşı karşıya geldiğinde kendi silahıyla vurulur.
Kafasını direğe vurduktan sonra tabir yerindeyse kadınların egemen olduğu paralel bir evrende kendine gelir. Keser döner sap döner hesabı kendinin ve diğer erkeklerin yaptıklarını kendileri yaşar. :) Eğlenceli bir film
Platform: Netflix


4 yorum:

  1. Bir sanat dalı olarak sinemanın çok farklı bir çekiciliği var. İyi bir yönetmen, başarılı oyuncular, güzel bir senaryo ile oluşan sanatsal filmleri seyretmekten büyük haz alıyorum. Bazı filmler ise zaman kaybı gibi geliyor.
    Ne güzel detaylarla tanıtım yapmışsınız. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Evet bazı filmleri izlerken ben şuan ne izliyorum hissi oluyor. Gereksiz betimlemeler, süreyi uzatmak adına yapılan boş sahneler, yoruyor insanı.
      Sevgilerle..

      Sil
  2. İçlerinden sadece 'ben senin bildiğin erkeklerden değilim'i izledim, dediğin gibi eğlenceliydi. Müzik tam sarhoş Ghost :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanlarına bir göz derim, belki ilgini çeken olur.
      Ek olarak arayı çok açtınız flâneuse hanım. Paylaşımları arıyor gözler..

      Sil